Bel ons: 053 436 81 73 info@frenque.nl

Hoe ziet een Industrial interieur eruit?

Industrial meubilair heeft een strak, degelijk en robuust ontwerp. Metaal (meestal zwart gelakt), leer, beton en zwaar hout zijn hierbij de meest gebruikte materialen. Belangrijk is het doorleefde uiterlijk, de deukjes, krassen, kringen en slijtage. Het moet lijken alsof jouw meubels werkelijk uit een oud fabriekspand komen. Industriële meubels zijn stoer en karakteristiek. Deze woonstijl is geïnspireerd op de industriële revolutie uit de 18e en 19e eeuw. Hij is ontstaan in New York waar ze oude fabriekspanden ombouwden tot lofts en appartementen. Daarbij ontdekten ze dat de combinatie van beton, baksteen en metaal een prachtige basis vormt voor een stoer en karakteristiek interieur.

Belangrijk is de rust en eenvoud, oftewel less is more. Overdadig gebruik van tierelantijntjes en prullaria vind je niet terug bij de industriële stijl. Het is eerder wat minimalistisch en drukke prints of bloemenmotiefjes kan je beter weglaten. En bedenk vooral dat de dingen wat onvolmaakt mogen zijn. Beschadigd meubilair, versleten leren bankstel, een asymmetrische opstelling. Het mag allemaal.

Kleurenpalet

De Industrial look gebruikt een neutraal kleurenpalet : zwart, bruin, wit en grijs. Wanneer je toch wat kleur wilt toevoegen, zijn okergeel, petrol blauw, mosgroen en ijsblauw heel geschikt. En wil je het niet te kil laten ogen, kies dan voor de warmere bruintinten. Zo staat cognac-kleurig leer en suède prachtig bij deze stijl. Vanwege het ietwat minimalistische karakter van deze woontrend, adviseren wij om weloverwogen jouw accessoires uit te kiezen.

Te veel decoratie past echt niet bij de eenvoud en robuustheid van deze stijl. Selecteer slechts enkele, vooral stoere items. Bijvoorbeeld twee grote (zwart)metalen fotolijsten, een flinke studiospot, een oude typemachine of bakelieten telefoon. 

Industrial stijlelementen

  • Beton, baksteen, ruw zwaar hout
  • (Versleten) leer
  • Zichtbaar leidingwerk
  • Zwart metaal en gietijzer
  • Kale peertjes en studiolampen
  • ‘Gebruikte look’
  • Stoer en karakteristiek
  • Rust en eenvoud

Trek de eenvoud en het robuuste karakter door in de stoffering. Gordijnen en vloerkleden bestaan uit functionele stoffen zonder patronen of printjes. Her en der kleine plantjes neerzetten, past ook niet bij dit concept. Je kan beter enkele grote exemplaren op de vloer plaatsen. Denk aan een palm, Yucca, bananenplant of Ficus.

Industrial design is ook prima toe te passen in de keuken, badkamer of het toilet. Gebruik kleine tegeltjes zoals je dat ziet in metrostations. Plaats sanitair en kranen met een robuuste, degelijke uitstraling. En uiteraard werk je het leidingwerk niet weg. Kies je voor de Industrial look dan kan je er een eigen stempel op drukken door voor de hele robuuste variant te gaan of de meer gepolijste versie. In beide categorieën zijn voldoende meubels te koop en het één laat zich prima met het ander combineren. Een strakke design tafel staat bijvoorbeeld prachtig bij een betonnen vloer en versleten leren stoel.

Pin It on Pinterest

Share This