Bel ons: 053 436 81 73 info@frenque.nl

Hoe ziet een industrieel interieur eruit?

Een industrieel interieur kenmerkt zich door zijn ruwe, minimalistische en stoere uitstraling. Het combineert elementen uit oude fabrieken en industriële ruimtes met moderne invloeden. Bij het betreden van een industrieel interieur valt vaak meteen de open en ruime indeling op, met weinig tot geen scheidingswanden.

Bakstenen muren zijn een veelvoorkomend kenmerk en worden vaak in hun onbewerkte staat gelaten, waardoor ze een ruwe en authentieke uitstraling geven. Metalen accenten, zoals stalen frames, zichtbare leidingen en buizen aan het plafond, dragen bij aan de industriële look en brengen een vleugje ruwheid en functionaliteit met zich mee.

Meubels in een industrieel interieur zijn meestal minimalistisch en functioneel van aard. Denk aan robuuste en strakke meubelstukken gemaakt van materialen zoals hout, metaal en leer. Vintage meubels of industriële erfstukken kunnen ook worden gebruikt om een vleugje geschiedenis en karakter toe te voegen aan de ruimte. 

Kleurenpalet

Wat betreft kleuren, overheersen neutrale tinten zoals grijstinten, zwart en wit. Deze vormen de basis van het kleurenpalet, terwijl accentkleuren zoals diepblauw, donkergroen of roestig oranje kunnen worden toegevoegd om contrast en levendigheid te creëren.

Verlichting speelt een belangrijke rol in een industrieel interieur. Grote, opvallende industriële lampen met blote gloeilampen zijn populair en dragen bij aan de karakteristieke sfeer. Ze dienen zowel als functionele verlichting als decoratieve elementen.

Al met al heeft een industrieel interieur een onmiskenbare esthetiek die ruw, minimalistisch en functioneel is. Het combineert oude industriële elementen met moderne invloeden, waardoor een unieke en stoere uitstraling ontstaat die zowel authentiek als eigentijds is. Jouw accessoires uit te kiezen.

De industriële stijl is geliefd vanwege zijn ruwe, rauwe en minimalistische uitstraling. Hier zijn enkele kenmerkende elementen van de industriële stijl :

  • Bakstenen muren
  • Ruwe materialen
  • Metalen accenten
  • Open leidingen en buizen
  • Grote, open ruimtes
  • Vintage en antieke elementen
  • Functionele verlichting
  • Minimalistische inrichting

Pin It on Pinterest

Share This