Bel ons: 053 436 81 73 info@frenque.nl

Hoe ziet een Shabby Chic interieur eruit?

Shabby Chic geeft je veel mogelijkheden. Van supervrouwelijk en romantisch, tot een meer neutrale, rustige look. Kies je voor het eerste dan pas je de pastelkleuren roze en violet toe, gebruik je veel kant en ruches, diverse snuisterijen en rijkelijk versierd meubilair.
Wil je het wat neutraler houden dan zijn pastelblauw en zachtgroen geschikt, in combinatie met minder ‘frivole’ meubels. Je kan ook voor de meer landelijke stijl gaan met haar rustieke design. In alle gevallen kan je het prima combineren met de Vintage woontrend, die ook één en al nostalgie uitademt.

De patronen en prints zijn ook geïnspireerd op de 18e eeuw. Denk aan toile de Jouy, barok ornamenten, oosterse ornamenten, paisley en dromerige bloemmotieven. Bij dat laatste zie je vooral rozen terug. Ruit- en streepjespatronen in pasteltinten, passen dan juist weer goed bij de meer landelijke Shabby Chic.

Naast natuurlijke stoffen als linnen en katoen, zijn kant, broderie en fluweel typische elementen in de Shabby Chic woonstijl. Qua accessoires zijn er de welbekende kroonluchters en etagères. Ook kristallen vazen en zilveren kandelaars zijn prachtige items die hier thuishoren. En vergeet het wit gelakte gietijzer in de vorm van een vogelkooitje of tuintafeltje niet.

Bloemen mogen in dit romantische interieur natuurlijk niet ontbreken. Voor vaasbloemen zijn (pioen)rozen, fresia’s en gipskruid perfect. Maar ook gedroogde boeketjes geven dat lieflijke en nostalgische effect. De volgende huiskamerplanten zijn makkelijk verkrijgbaar en maken het helemaal af: Kalanchoë (woestijnroos), cyclaam, azalea, begonia en orchidee.

Shabby Chic stijlelementen

  • Wit gelakt houten meubels
  • Ornamenten en barok
  • Pastel- en poedertinten
  • Gebruikte look: krasjes, slijtage, enz.
  • Romantisch en vrouwelijk
  • Nostalgie en lieflijk
  • Paisley en toile de Jouy
  • Kant en broderie
  • Kroonluchters en etagères

Wat zijn Shabby Chic meubelen?

Zoals gezegd, zijn Shabby Chic meubelstukken geïnspireerd op de Franse woontrend tijdens de 8e eeuw. De Franse adel wilde een luxueuze inrichting om haar gasten flink te imponeren. In de ontwerpen werd daarom een zwierige, uitbundige rococostijl toegepast. Dat betekende veel ornamenten, houtsnijwerk, gekrulde poten en rijkelijk versierd hang- en sluitwerk.

Shabby Chic meubels zijn overwegend wit geschilderd, maar voor een iets ‘zachter’ effect zie je ook ecru en beige. Bij de meer landelijke Shabby Chic wordt wel kleur toepast, maar altijd ingetogen. Het is hierbij zelfs gebruikelijk om verschillende verflagen door de slijtage heen te zien. In alle gevallen ziet het meubilair er tweedehands uit door afgebladderde verf en andere slijtage. Alsof het item daadwerkelijk uit een 18e eeuws paleisje of boerderijtje komt.

Kleurenpalet

De toegepaste kleuren zijn vooral ingetogen. Felle kleuren worden zeker niet gebruikt. Bij Shabby Chic wordt de witte basis aangevuld met pastel- en poederkleuren binnen het spectrum roze, blauw, violet en groen. Ook crème, wit, zachtgrijs en oudroze doen het erg goed. Bij de landelijke Shabby Chic worden in beperkte mate de meer rustieke kleuren toegepast zoals scharlakenrood, leigrijs, mauve, karmozijn, aubergine, en saliegroen.

 Frenque Interiors heeft een uitgebreide collectie Shabby Chic meubilair. Onze unieke inkoopformule zorgt voor zeer betaalbare meubels die meestal exclusief bij ons verkrijgbaar zijn! Zo creëer jij een originele, persoonlijke inrichting die juist zo kenmerkend is voor deze woontrend. Dankzij een showroom van 4000m2 en tientallen sfeerhoekjes, kan jij ontzettend veel inspiratie en ideeën opdoen.

Pin It on Pinterest

Share This