Bel ons: 053 436 81 73 info@frenque.nl

Hoe ziet een city chique interieur eruit?

Een City Chique interieur is een eigentijdse en stijlvolle mix van modern design en glamoureuze elementen. Het is geïnspireerd op het bruisende leven in de stad en straalt een gevoel van luxe en verfijning uit. In een City Chique interieur vind je strakke lijnen, geraffineerde materialen en een minimalistische esthetiek. De muren worden vaak gehouden in neutrale kleuren, zoals wit, grijs of beige, om een rustige en elegante achtergrond te creëren. Soms worden accentmuren gebruikt om een statement te maken met gedurfde kleuren of textuurrijke behangpatronen.

Meubels in een City Chique interieur hebben een modern en gestroomlijnd ontwerp. Denk aan slanke banken en fauteuils met strakke lijnen en hoogwaardige bekleding, zoals leer of fluweel. Metalen accenten, zoals chroom of messing, voegen een vleugje glamour toe. De vloeren worden vaak bedekt met hoogwaardige materialen zoals marmer, gepolijst beton of houten planken met een strakke afwerking. Tapijten worden zorgvuldig gekozen en hebben vaak een eenvoudig ontwerp en subtiele textuur om de ruimte te accentueren.

Accessoires in een City Chique interieur zijn zorgvuldig geselecteerd en hebben een minimalistische en verfijnde uitstraling. Denk aan abstracte kunstwerken aan de muren, strakke en elegante verlichtingsarmaturen, en enkele goed geplaatste decoratieve objecten. Spiegels worden vaak gebruikt om de ruimte te vergroten en extra glans toe te voegen.

City Chique stijl is een combinatie van moderniteit, verfijning en een vleugje glamour. Hier zijn enkele stijlelementen die vaak worden geassocieerd met een City Chique interieur :

  • Strakke lijnen en minimalistisch ontwerp
  • Luxe uitstraling
  • Statementmeubels
  • Accenten van glamour
  • Kunstzinnige accenten

Kleurenpalet

Het kleurenpalet van een City Chique interieur is dus voornamelijk samengesteld uit neutrale kleuren, met enkele goed gekozen accenten die zorgen voor contrast en een vleugje glamour.

  • Neutrale kleuren : Wit, crème, beige en lichtgrijs vormen de basis van een City Chique interieur. Deze kleuren creëren een tijdloze en verfijnde achtergrond en laten andere elementen in de ruimte opvallen.
  • Grijstinten : Verschillende tinten grijs worden vaak gebruikt om diepte en textuur aan een City Chique interieur toe te voegen. Van zachte grijstinten tot donker antraciet, grijstinten zorgen voor een gevoel van elegantie en moderniteit.
  • Metallic accenten : Messing, chroom en goud zijn populaire keuzes voor metallic accenten in een City Chique interieur. Deze accenten kunnen worden gebruikt in verlichtingsarmaturen, meubelbeslag of decoratieve accessoires om een vleugje glamour en luxe toe te voegen.
  • Zwart : Zwart is een krachtige kleur die vaak wordt gebruikt als accentkleur in een City Chique interieur. Het kan worden toegepast in meubels, decoratieve objecten of kunstwerken om contrast en drama toe te voegen aan de ruimte.
  • Subtiele kleuraccenten : Hoewel een City Chique interieur meestal gedomineerd wordt door neutrale kleuren, kunnen er ook subtiele kleuraccenten worden toegevoegd. Denk aan zachte pasteltinten zoals blush roze, zacht blauw of mintgroen. Deze kleuren worden spaarzaam gebruikt om een vleugje verfijning en zachtheid toe te voegen aan de ruimte.

City Chique factor

Verlichting speelt een belangrijke rol in een City Chique interieur. Strakke en moderne armaturen, zoals hanglampen met glazen bollen of slanke vloerlampen, zorgen voor een elegante en sfeervolle verlichting. Vaak wordt er gebruik gemaakt van dimmers om de juiste ambiance te creëren. Over het algemeen is een City Chique interieur minimalistisch, maar niet kil. Het straalt verfijning en urbaniteit uit met een vleugje luxe en glamour. Het is een elegante en tijdloze stijl die perfect past bij een modern stadsleven.

Bij Frenque vindt je genoeg inspiratie in de collecties om je eigen stijl te vinden en te combineren tot de woonstijl City Chique.

Pin It on Pinterest

Share This